19 травня
Завантажити ще

У ЗСУ заступилися за представників ТЦК, які затримали гравця ФК "Хуст" на вокзалі

У ЗСУ заступилися за представників ТЦК, які затримали гравця ФК
Фото: facebook.com/football.khust

У Сухопутних військах ЗСУ відреагували на заяву футбольного клубу «Хуст» про затримання гравця Миколи Сираша співробітниками ТЦК. Допис футбольного клубу з однойменного міста Закарпатської області назвали “емоційним”.

- Коментуючи емоційний допис від футбольної команди «Хуст», зазначимо, що процес бронювання і отримання відстрочки від мобілізації строго регламентований. Якщо у спортсмена нема законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією, - сказано 8 травня в телеграм-каналі Оперативного командування “Захід”.

В ОК “Захід” додали, що в лавах Сил оборони України - сотні видатних спортсменів. “Намагання футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України і ставити інтереси футбольного клубу над захистом країни” є “м’яко кажучи, дивним”.

7 травня у фейсбуці футбольного клубу «Хуст» першої ліги чемпіонату України написали, що їхнього основного гравця 25-річного Миколу Сираша затримали на вокзалі співробітники ТЦК, після чого він не виходить на зв'язок. У клубі заявили, що тепер суперники відмовляються їхати до Хуста, а чемпіонат перебуває під загрозою зриву.

У ФК зазначили, що тільки декілька клубів в Україні визнали критично важливими об'єктами, а їхні гравці відповідно отримали бронювання від мобілізації. Через це неможливе повноцінне проведення  всеукраїнських змагань. Також в команді вказали, що в Хусті довгий час не було футболу і за п'ять років новостворений клуб виграв першість Закарпаття.